Over ons

Wie zijn wij?

Leuk dat je een kijkje neemt op onze website! Wij zijn Jacco en Sharon, vader en dochter,
met liefde voor het boerenleven. Vanuit onze passie voor het boerenleven, zorgen wij met
veel liefde voor onze raszuivere blonde d’Aquitaine koeien. Het begon in 2019 als hobby met
één drachtige koe maar al snel bleek dat het niet bij die ene koe zou blijven. Wij werden
‘besmet’ met het blonde virus en onze veestapel is inmiddels flink uitgebreid. Iets waar wij
trots op zijn!

De Blonde Koe

Wij fokken met onze blonde koeien en letten daarbij mede op het karakter van de koe.
Verder vinden wij goede moedereigenschappen belangrijk alsook het afkalfgemak.
Daarnaast verkopen wij het vlees van onze koeien. In dit gehele proces willen wij zo
transparant mogelijk zijn naar onze klanten toe. Mede om die reden vinden wij het leuk om
klanten op onze boerderijen te ontvangen en ons vee te laten zien!

Even voorstellen...

Jacco Zantinge

Het mooiste aan De Blonde Koe vind ik het werken met de koeien en om te proberen de veestapel genetisch naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast vind ik het klantcontact leuk, ik vertel je graag hoe ons bedrijf in elkaar zit en wat onze kijk op de koeien en het vlees is.

De Blonde Koe is tot stand gekomen doordat we vee schuren en land hebben aangekocht in Heemserveen. De liefde voor de veehouderij is er altijd al geweest en dat is ook de reden dat ik destijds de middelbare landbouwschool
heb gedaan.

Ik ben heel trots op De Blonde Koe! Ten eerste omdat ik dit samen met mijn dochter kan doen en zo een stuk kennis kan overdragen aan haar.
Ten tweede zie ik, dat we in de jaren die we nu bezig zijn, al redelijke sprongen hebben gemaakt qua genetica in onze veestapel.

Wij vinden het belangrijk dat we een goed en eerlijk verhaal vertellen over onze visie op de fokkerij en de bedrijfsvoering. Wij doen zoveel mogelijk op een natuurlijk wijze, zonder toevoeging van kunstmest voor de groei van het gras of het gebruik van antibiotica bij onze koeien.

Sharon Bouwhuis-Zantinge

De Blonde Koe is ontstaan vanuit een passie voor het boerenleven en het samenwerken met mijn vader en een gedeelde liefde voor onze mooie koeien.

Het was al jaren een droom van mij om een eigen bedrijf te starten en dan het liefst met mijn vader. Toen mijn ouders een boerderij met vee schuren en land kochten, hebben we eerst hobbymatig wat andere dieren gehouden, zoals varkens en schapen. Op een gegeven moment kwamen er koeien. Ik bedacht dat we een koe konden slachten en het vlees daarvan konden verkopen. Mijn vader zei: “Je regelt het maar”. En dat was het moment dat De Blonde Koe geboren werd, of nou ja… geslacht. Wat begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een mooi bedrijf waar ik enorm trots op ben!

Inmiddels ben ik getrouwd met een boer en wonen we zelf ook op een boerderij in Orvelte met biologische leghennen. Hier loopt ook een aantal van onze koeien in de weide en in de winter staan ze bij ons op stal. Ik geniet ervan om zo tussen de dieren te zijn en ze vanuit het keukenraam in de weide te zien lopen. Het mooiste vind ik de geboorte van de kalveren: nieuw leven en daarbij de nieuwsgierigheid hoe een kalf zich gaat ontwikkelen.

Kom gerust langs op één van onze boerderijen, dan laten we je graag onze koeien zien!