Heerlijk als lunch of als avondeten met (zoete) aardappel erbij!
Ingrediënten:
- Biefstuk
- Gemengde sla
- Appel
- Parmezaanse kaas
- Kastanje champignons
- 2 eetlepels ketjap
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- Peper
- Zout
Bereiding:
- Snijd de champignons, verwarm olijfolie in een pan en bak de champignons samen met de ketjap.
- Snijd de appel in stukjes en voeg dit toe aan de gemengde sla. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en honing. Voeg eventueel nog peper en zout toe. Giet de dressing door je sla, voeg de parmezaanse kaas toe en meng dit goed door. Voeg nu de champignons toe aan je sla.
- Verwarm olijfolie in een pan en bak de biefstuk voor 2 tot 3 minuten. Als je je biefstuk meer doorbakken wilt hebben, laat je hem nog wat langer in de pan. Haal de biefstuk uit de pan, wikkel hem in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Door biefstuk te laten rusten, verdelen de sappen zich beter wat resulteert in een malser biefstukje.
- Haal nu de biefstuk uit de aluminiumfolie en snijd in reepjes. Schep de sla op een bord en leg de biefstukreepjes erop: klaar is je salade!
Smullen maar! Laat je het ons weten als je dit recept hebt gemaakt? We vinden het leuk om jullie foto's te zien!
#biefstuk #biefstuksalade #hoofdgerecht #bijgerecht #maaltijdsalade